SisuStäd


Made by RDA-Konsult AB

linje2

Tjänster

Hemstädning

Vill du ha hjälp med att hålla ditt hem rent och fräscht kan du anlita ett städföretag både för regelbundna besök och vid några enstaka tillfällen. I hemstädning ingår bland annat dammtorkning av öppna ytor samt tavlor, möbler, lister och dörrar vid behov. Självklart dammsugs även golvet och efter det våttorkas det. Rengöring av kök (vitvaror, bänkytor och fläkt) brukar också ingå liksom städning av badrum där man tar hand om bland annat väggar och toalett. Eftersom hemstädning sker i din bostad får du skattereduktion på arbetskostnaden, tack vare RUT-avdraget, på upp till 50 000 kronor.

Flyttstädning

När man anlitar ett städföretag för en flyttstädning ingår komplett rengöring av bostaden så att de som flyttar in efteråt möts av ett rent hem. Alla öppna ytor både dammas och våttorkas liksom eluttag, lister, dörrar, fasta belysningar, hyllor, lådor, väggar, tak och rör. Ventiler rengörs och alla fönster putsas noggrant. Självklart städas även svårare ytor som är lite svårare att komma åt som till exempel element och bakom spis, kyl och frys. Övriga ytor som inte riktigt hör till boendet, så som garage, balkong och altan ingår inte i en vanlig flyttstädning. Flyttstädningar berörs av RUT-avdraget och ger alltså dig som privatperson skattereduktion på arbetskostnaden.

Fönsterputsning

Rena och fina fönster ger utan tvekan en ljusare och behagligare miljö, men det kan vara ganska komplicerat att putsa fönster om man inte har en aning om hur det ska göras. Därför kan det vara bra att anlita en fönsterputsare för att få ett skinande resultat. De vanligaste fönstren har fyra olika sidor, en insida, en utsida och två sidor i mitten, alltså emellan själva glasen. Det finns även de fönster som har tre glas, vilket ger något som kallas för en 6-sidig puts. Fönsterputsning som sker i bostaden ger dig som privatperson skattereduktion tack vare RUT-avdraget.

Trappstädning

Trappstädning gäller framförallt hyresvärdar och bostadsrättsföreningar som har hand om lägenhetshus. Att hålla det fräscht i trappuppgångarna är viktigt för att de boende ska trivas och för att gäster ska få ett gott intryck. Det som brukar ingå i en trappstädning är rengöring av strömbrytare, lister, trappräcken och dörrhandtag vid ingång och utgång. Golven i både de öppna ytorna och i trapporna torr – och våtmoppas och hissen städas ordentligt, golvet rengörs, eventuella speglar putsas och knappar torkas av. Trappstädningen sker oftast enligt ett schema som görs tillsammans och kan ibland kompletteras med tillfälliga storstädningar.

Kontorsstädning

För att både du själv och dina kollegor och anställda ska trivas på jobbet är det naturligtvis viktigt med ett rent och städat kontor med en fräsch lukt. Det ger dessutom ett ganska negativt intryck av företaget om en kund möts av ett kontor som liknar ett bombnedslag. När du anlitar en städfirma för kontorsstädning ingår såklart städning av själva kontoret/kontoren, även lunchrum, konferensrum och toaletter. Golv moppas och våttorkas vid behov, papperskorgar töms, alla ytor dammtorkas och mattor dammsugs. På toaletterna fylls tvål och papper på regelbundet och all sanitär inredning rengörs noggrant.

Butiksstädning

Möts man av dammråttor och soplukt när man kliver in i en butikslokal blir nog inte det första intrycket speciellt bra. Renlighet är minst lika viktigt som en snygg inredning! Har du en butik och behöver hjälp med regelbunden eller tillfällig städning? När du anlitar ett städföretag för detta får du en komplett lösning som hjälper dig att hålla din lokal fräsch och tilltalande för gästerna. Alla golv och ytor dammas av och våttorkas, mattor dammsugs och om det finns kök rengörs även diskbänkar. Toaletterna städas noggrant och alla nödvändigheter som pappershanddukar, tvål och toalettpapper fylls på.

Hotellstädning

Driver man ett hotell eller vandrarhem är det otroligt viktigt att alltid hålla det rent och städat. Hotellstädning är lite mer omfattande än till exempel en vanlig hemstädning. Korridorerna ska dammsugas och rengöras och likaså rummen. Alla sängkläder ska bytas så att gästerna alltid har det fräscht, något som hör till den fräscha och lyxiga hotellkänslan många får. Nya och rena handdukar ska hängas in, toapapper och tvål ska fyllas på vid behov och alla ytor ska rengöras noggrant. Viktigt är även att tvätta dagligen så att det alltid finns rena lakan och handdukar när gästerna ber om det.

Skolstädning

För att skapa en trevlig och givande arbetsmiljö i skolor för både lärare och elever är det otroligt viktigt att hålla en god hygien och frisk omgivning. En skolstädning innebär tömning av alla papperskortar samt komplett rengöring av alla toaletter inklusive handfat, speglar och kakel. Alla golv i alla korridorer och klassrum ska rengöras ordentligt och alla handtag ska göras rent så att inte sjukdomar och bakterier sprids lika lätt. Omklädningsrum och duschar ska självklart också rengöras ordentligt med jämna mellanrum, även alla ytor, bänkar och golv i eventuella lärar – och elevkök.